Heb je een technische vraag of ben je op zoek naar technische gegevens, dan vind je hopelijk de antwoorden hieronder!

Veelgestelde technische vragen

Hoeveel emailadressen van Jonaz krijg ik?

Bij je Jonaz verbinding kan je 5 e-mailboxen eindigend op @jonaz.nl aanvragen bij de klantenservice.

Levert Jonaz statische of dynamische IP-adressen?

Jonaz geeft dynamische IP-adressen uit met een leasetijd van 7 dagen. Over het algemeen zal je IP-adres hierdoor niet vaak veranderen.

Levert Jonaz ook IPv6 adressen?

Jonaz levert ook IPv6 adressen. Mocht je deze willen gebruiken, neem dan contact op met de klantenservice.

Kan ik zelf bijvoorbeeld een website of mailserver hosten?

Het is mogelijk om met jouw Jonaz verbinding een eigen website, mailserver o.i.d. te hosten. Let wel dat dit altijd voor eigen verantwoordelijkheid is, en Jonaz je hier niet mee kan helpen. Daarnaast is het goed om te weten dat het niet mogelijk is om de Jonaz mailserver te gebruiken om mail te relayen.

Welke wifi kanalen kan ik gebruiken met mijn Jonaz modem?

Het Jonaz modem wat bij jou thuis is geïnstalleerd, bevat een zogenaamde dual-band wifi module welke zowel gebruik kan maken van de 2,4GHz als de 5GHz frequentie. Hoe kies je hiervoor, of hoe stel je dit in? Het device wat je aan gaat sluiten bepaald of het überhaupt mogelijk is. Als je een device aansluit wat beide frequenties aan kan, dan kan je zelf bepalen met welke, zogenaamde, SSID deze verbinding maakt.

Hoe snel is mijn wifi, wat kan ik hier verwachten?

Hoe snel de wifi verbinding op jouw apparaten precies gaat zijn, is afhankelijk van veel factoren. Zo zijn factoren als de afstand tot het modem, de frequentie, de specificaties van jouw apparaat (bijv. smartphone), alsook het aantal mensen wat tegelijk gebruik maakt van het netwerk, bepalend in de snelheid die je daadwerkelijk zal behalen.

Biedt Jonaz nieuwsgroepen aan?

Jonaz biedt geen nieuwsgroepen aan. Wel zijn er veel partijen die je hiermee zouden kunnen helpen. Eweka is een voorbeeld van zo’n partij.

Ik heb een eigen router die ik graag wil gebruiken. Kan het modem van Jonaz in ‘bridge” mode worden gezet?

Zeker, Jonaz kan jouw modem op verzoek in bridge mode zetten. Door jouw modem in bridge mode te zetten vervallen de router functies van het modem (zoals WiFi, DHCP en NAT) en kan je je eigen router hiervoor inzetten. In dit geval blijft enkel LAN1 actief, en sluit je eenvoudig je eigen router hierop aan. Alleen het op de LAN1 poort aangesloten eigen router zal, middels DHCP, een publiek IP-adres van Jonaz ontvangen.

Let wel dat, indien je ook TV en/of telefonie van Jonaz afneemt, de TV en telefoon wel aangesloten blijven op het modem van Jonaz. Als deze niet meer aangesloten zijn op het Jonaz modem, dan is het ook niet meer mogelijk om via Jonaz TV te kijken of te bellen.

Ik heb een eigen modem wat ik graag zou willen gebruiken. Kan dat ook?

We raden iedereen aan het standaard Jonaz modem te gebruiken. Deze is namelijk uitvoerig getest en werkt perfect op ons netwerk en met de hoge snelheden die we aanbieden. Wil je echter een eigen modem gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook. Meer informatie over het gebruik van een eigen modem, vind je op onze vrije modemkeuze pagina. Deze vind je hier: Vrije Modemkeuze. Hier vind je onder andere hoe het installeren werkt, wat Jonaz wel en niet voor je kan doen, waar je op moet letten, en welke specificaties van belang zijn voor jouw eigen apparatuur en de installatie.

Stond je vraag er niet bij, of ben je op zoek naar nog meer gerichte informatie, bijvoorbeeld over TV of Telefonie? Bekijk dan dan de links hieronder, of ga terug naar alle veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen over televisie!
Veelgestelde vragen over telefonie!
Terug naar alle veelgestelde vragen
  • 1 Postcodecheck
    2 Pakket samenstellen
    3 Gegevens
    4 Bestelling afronden
  • Vul je postcode en huisnummer in om te zien of Jonaz bij jou beschikbaar is.

  • Vul je postcode en huisnummer in om te zien of Jonaz bij jou beschikbaar is.

  • Vul je e-mailadres in zodat we je op de hoogte kunnen houden wanneer Jonaz bij jou beschikbaar is.