6 Feiten Over Glasvezel In Amersfoort - Glasvezel Amersfoort - Jonaz

6 feiten over glasvezel in Amersfoort

Glasvezel Amersfoort

Overstappen op glasvezel is tegenwoordig een koud kunstje. Glasvezel heeft veel voordelen. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen overstappen op deze supersnelle technologie. Ben je ook van plan over te stappen op glasvezel in Amersfoort? Lees dan eerst deze 6 feiten over glasvezel in Amersfoort.

#1: Bijna overal glasvezel in Amersfoort

Amersfoort heeft gekozen voor glasvezel! In 2010 heeft de gemeente Amersfoort besloten om in samenwerking met Glashart (Reggefiber) heel de stad te voorzien van glasvezel. Amersfoort zou in vier jaar tijd volledig ‘verglaasd’ moeten zijn. In oktober 2013 waren er ruim 65.000 huishoudens aangesloten op het glasvezelnetwerk. Met onze postcodecheck kun je kijken of glasvezel ook bij jou beschikbaar is. Onderstaande wijken beschikken over glasvezel:

#2: Amersfoort heeft een open glasvezelnetwerk

In Amersfoort kunnen alle aanbieders gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Doorat veel aanbieders gebruik kunnen maken van het netwerk ontstaat er concurrentie. Hierdoor zijn de prijzen eerlijker en voordeliger. Je kunt een verbinding van 500Mb/s voor slechts 39,95 per maand krijgen.

#3: Glasvezel is snel en symmetrisch

Glasvezel internet is ontzettend snel. Een verbinding van Jonaz is bijna 2 keer sneller dan het snelste internet van Ziggo (kabel). Daarnaast is de snelheid ook symmetrisch! Dit is belangrijk als je bestanden op het internet wilt delen. Bij kabel- en ADSL-verbindingen heb je een veel lagere uploadsnelheid. Het gaat dan vaak om een tiende van de downloadsnelheid.

#4: Glasvezel is minder storingsgevoelig

In tegenstelling tot de kabel en ADSL is glasvezel minder storingsgevoelig. Zo is glasvezel minder gevoelig voor weersomstandigheden. Temperatuurverschillen en blikseminslag doen glasvezelverbindingen vrijwel niets. Ook kunnen er geen elektromagnetische stoorvelden ontstaan, waardoor bijvoorbeeld je televisie minder hapert en er geen ruis ontstaat.

glasvezel ervaringen amersfoort

#5: Overstappen op glasvezel is eenvoudig

Steeds meer mensen stappen over op glasvezel in Amersfoort. Het is ontzettend eenvoudig. In slechts 6 stappen kun je gebruik maken van glasvezel:

  1. 1. Doe een postcodecheck om te kijken of glasvezel bij jou beschikbaar is
  2. 2. Stel je glasvezelpakket samen
  3. 3. Bevestig je bestelling
  4. 4. Jonaz neemt contact met je op je bestelling door te nemen
  5. 5. Monteur komt langs om alles te installeren
  6. 6. Je kunt gebruik maken van je verbinding

#6: Je kunt kiezen voor glasvezel van Jonaz

Jonaz doet het net even anders. Zo maken wij gebruik van DVB-C voor ons televisiesignaal. DVB-C geeft je de mogelijkheid om televisie te kijken via de kabel. Dit zorgt voor haarscherpe digitale- en HD-televisiezenders. Waar je bij andere aanbieders je kabels thuis moet vervangen hoeft dit bij Jonaz niet. Als je nu gebruik maakt van Ziggo, dan stap je dus moeiteloos over op glasvezel van Jonaz.

Jonaz levert pas sinds kort glasvezel in Amersfoort. In deze korte periode gebruiken al 1 op de 80 Amersfoorters glasvezel van Jonaz. De snelle groei is mede te danken aan de tevreden abonnees die het aanraden aan hun vrienden, familieleden en collega’s. Lees hier hun ervaringen.