Overstappen

Hoe stap jij over naar Jonaz?

Doe de postcodecheck!

Overstappen

Overweeg je over te stappen naar Jonaz, of heb je de keuze misschien al gemaakt, en vraag je je af hoe de overstap naar Jonaz in zijn werk gaat? Gelukkig genoeg is overstappen tegenwoordig erg eenvoudig! Op deze pagina leggen we je uit hoe overstappen in zijn werk gaat en wat erbij komt kijken!

Voordat je de overstap maakt

Ga je de overstap naar Jonaz maken, dan is het verstandig eerst te kijken of de looptijd van de overeenkomst met je huidige provider is afgelopen. Standaard is de looptijd 12 maanden, en heb je een opzegtermijn van 1 maand. Zeg je op binnen de eerste 12 maanden, dan kan je oude provider de resterende maanden alsnog bij je in rekening brengen.

Allemaal onnodige kosten, dus die voorkom je natuurlijk graag. Houd daarom rekening met de looptijd van je huidige contract voordat je overstapt.

Dan is overstappen voor jou niet relevant; je hebt immers nog geen internetprovider -en verbinding. Je kan simpelweg onze postcodecheck uitvoeren en jouw Jonaz verbinding bestellen. Wij zorgen ervoor dat jouw verbinding vervolgens op korte termijn opgeleverd wordt!

In dit geval kan je kosteloos overstappen naar Jonaz. Om de overstap te regelen kan je 2 dingen doen.

  • Gebruik maken van het overstappen proces . Doe je dit, dan zeggen wij jouw verbinding op bij je huidige provider, en zorgen we ervoor dat jouw verbinding naadloos overgaat van jouw oude provider naar Jonaz. Je hoeft in dit geval zelf je verbinding niet op te zeggen, en je krijgt niet te maken met dubbele kosten. In het bestelformulier geef je aan of je gebruik wilt maken van dit overstappen proces.

 

  • Zelf je contract opzeggen. Houd je liever zelf de controle, of wil je juist een tijdje overlap hebben tussen je nieuwe Jonaz verbinding en je huidige verbinding, dan kan je ook zelf je verbinding bij je oude provider opzeggen. Houd er wel rekening mee dat er hierdoor een kans bestaat dat je met dubbele kosten te maken krijgt omdat je zelf verantwoordelijk bent om de overgang van je oude naar je nieuwe verbinding af te stemmen.

In dit geval kan je nog niet kosteloos overstappen naar Jonaz. Jouw huidige provider zal waarschijnlijk de resterende maanden alsnog bij jou in 1 keer in rekening brengen bij een opzegging. Dat is natuurlijk erg vervelend. Je kan in dit geval 3 dingen doen:

  • Gebruik maken van het overstappen proces en akkoord gaan met de “afkoop” van je huidige provider. Doe je dit, dan zeggen wij jouw verbinding op bij je huidige provider, en zorgen we ervoor dat jouw verbinding naadloos overgaat van jouw oude provider naar Jonaz. Je hoeft in dit geval zelf je verbinding niet op te zeggen. Wel zal je oude provider de resterende maanden bij je in rekening brengen. Houd hier rekening mee. In het bestelformulier geef je aan of je gebruik wilt maken van dit overstappen proces.

 

  • Zelf je contract opzeggen en akkoord gaan met de “afkoop” van je huidige provider. Houd je liever zelf de controle, of wil je juist een tijdje overlap hebben tussen je nieuwe Jonaz verbinding en je huidige verbinding, dan kan je ook zelf je verbinding bij je oude provider opzeggen. Houd er wel rekening mee dat er hierdoor een kans bestaat dat je dubbele kosten hebt omdat je zelf verantwoordelijk bent om de overgang van je oude naar je nieuwe verbinding af te stemmen, en dat jouw oude provider een afkoop voor resterende manaden in rekening zal brengen.

 

  • Wachten tot het einde van de initiële looptijd: Geen zin in dubbele kosten, dan kan je altijd even geduld hebben tot de initiële looptijd bij je huidige provider er (bijna) op zit, en dan de overstap in gang zetten. Zo voorkom je mogelijk een hoge afkoop van je huidige provider. En wij gaan nergens heen, dus als je over een half jaar de overstap maakt, dan zijn we net zo blij!

Overstappen in 3 stappen

Ben je eruit? Ga je de overstap maken? Dit doe je in 3 eenvoudige stappen:

Plaats jouw bestelling

Voer onze postcodecheck uit, en kijk of we onze diensten op jouw adres kunnen leveren. Is dat mogelijk, ga dan door naar ons bestelformulier!

Bestelformulier

In het bestelformulier stel je jouw verbinding samen en verstrek je de noodzakelijke gegevens die we nodig hebben om jouw verbinding op te leveren. Wil je dat we jouw verbinding gelijk bij je oude provider opzeggen? Geef dan in het bestelformulier aan dat je gebruik wilt maken van het "overstappen proces".

Opzeggen bij provider

Heb je gekozen voor het "overstappen proces"? Dan hoef je niets te doen en regelen wij de opzegging van jouw verbinding bij je oude provider. Met hen zorgen we ervoor dat je verbinding naadloos overgaat naar Jonaz. Daarmee voorkom je onderbrekingen en dubbele kosten.

Niet gekozen voor het "overstappen proces"? Ook dat kan! In dat geval ben je zelf verantwoordelijk om jouw oude verbinding op tijd op te zeggen. Houd in dit geval zoveel mogelijk rekening met de looptijd van je huidige overeenkomst, zodat je dubbele kosten kan voorkomen.

Kies jij voor glasvezel?