Wat is glasvezel?

Glasvezel is een sterke draad met een binnenkern van een dunne glazen vezel. Glasvezel is een zeer goede geleider van licht, waardoor data betrouwbaar over verre afstanden kan worden verzonden. Het wordt niet alleen gebruikt voor het leveren van internet, maar ook voor televisie en telefonie. Doordat glasvezel een relatief nieuwe technologie is, kunnen de diensten nog niet overal geleverd worden, simpelweg omdat de glasvezels nog niet in heel Nederland liggen.

Waarom moet ik overstappen op glasvezel?

Een mooie eigenschap van glasvezel is dat de snelheid waarmee je bestanden op internet kunt delen (bijvoorbeeld foto’s in een online album) gelijk is aan de snelheid waarmee je bestanden kunt downloaden. De snelheid is dus symmetrisch. Dat is handig als je veel deelt op sociale netwerken of als je afhankelijk bent van een snelle en stabiele internetverbinding.

Steeds meer toepassingen vereisen een hoge internetsnelheid. De behoefte naar een hogere snelheid zal alleen maar toenemen. Vooral streaming diensten, zoals de videodienst Netflix, zullen een hoge snelheid vereisen. HD-televisiekanalen, en in de toekomst ook 4K (Ultra HD), vereisen veel bandbreedte en het aanbod hiervan zal de komende jaren toenemen.

Hoe snel is glasvezel?

Glasvezel is snel, héél snel. Jonaz levert een snelheid van maar liefst 1000Mbit/s tegen een zeer scherp tarief. 1000Mbit/s is sneller dan internet via de kabel of de telefoonlijn. Als je niet weet hoe snel je huidige verbinding is, dan kun je deze gemakkelijk testen via speedtest.net!
Omdat glasvezeltechnologie zo stabiel is, kunnen ook meerdere apparaten binnen een huishouden gebruik maken van snel internet. Doordat steeds meer mensen mobiele apparaten, tablets en laptops gebruiken, is het steeds belangrijker dat huishoudens over snel internet beschikken.

Glasvezel aanbieders

Omdat er maar weinig kabelaanbieders zijn kan er vaak op een bepaald adres maar door één aanbieder een kabelverbinding geleverd worden. Dit leidt ertoe dat deze aanbieders gelijk de hoofdprijs vragen voor hun abonnementen. Er is immers toch geen andere aanbieder… Met glasvezel is dit anders, Jonaz is eerlijk over de prijs en wil niet dat je meer betaalt dan nodig. In tegenstelling tot andere glasvezel aanbieders levert Jonaz haar diensten zeer voordelig.

Snel op alle apparaten

Snel op al je apparaten

De dienstverlening van Jonaz over glasvezel gaat verder dan alleen razendsnel internet. Jonaz levert namelijk ook haarscherpe televisie en vast bellen via glasvezel! De glasvezelpakketten van Jonaz zijn met uiterste zorg samengesteld zodat je nooit teveel hoeft te betalen. Natuurlijk is het ook mogelijk om alleen internet via glasvezel te nemen.

Glasvezel dekking

Glasvezel van Jonaz is beschikbaar in onderstaande gemeenten:

2022

In 2022 verwachten wij de gemeenten Lelystad, Veenendaal, Nijkerk en Gooise Meren aan te sluiten. Zodra bekend, zullen we de exacte data hier neerzetten.

Glasvezel check

Omdat nog niet alle huishoudens in Nederland aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk en ook de glasvezel dekkingskaarten niet altijd accuraat zijn, is het verstandig om altijd een glasvezel check uit te voeren. Momenteel zijn vooral in midden- en oost Nederland veel huishoudens aangesloten op het netwerk. Door de grote voordelen van glasvezel wordt op steeds meer plekken in Nederland glasvezel aangelegd. Door de glasvezel check te doen kun je te weten komen of wij onze glasvezel diensten ook op jouw adres leveren. Zijn wij nog niet actief in je dorp of stad? Laat dan je e-mailadres achter. Mocht Jonaz binnenkort haar diensten via glasvezel ook in jouw gebied leveren, dan laten wij het je direct weten!

Bestellen

Delen via:

  • 1 Postcodecheck
    2 Pakket samenstellen
    3 Gegevens
    4 Bestelling afronden
  • Vul je postcode en huisnummer in om te zien of Jonaz bij jou beschikbaar is.

  • Vul je postcode en huisnummer in om te zien of Jonaz bij jou beschikbaar is.

  • Vul je e-mailadres in zodat we je op de hoogte kunnen houden wanneer Jonaz bij jou beschikbaar is.