Glasvezel

Wat is het, en wat zijn de voordelen?

Doe de postcodecheck!

Wat is glasvezel

Glasvezel is een medium waarmee internet, TV -en televisie diensten bij jou thuis geleverd kunnen worden. Vroeger werden hier koperkabels (ook wel DSL) voor gebruikt. Glasvezel is de nieuwste techniek en is niets meer dan een kabel met daarin een kern van glas. Door deze glazen kern wordt jouw internetsignaal getransporteerd. Inventief toch?

Waarom overstappen naar Glasvezel?

Simpel antwoord… glasvezel is de toekomst! Glasvezel is enorm snel. Over glasvezel zijn snelheden mogelijk die wel 10x sneller zijn dan DSL! Ook wordt jouw snelheid niet lager als je ver van de wijkcentrale af zit, zoals dit bij DSL wel het geval is.

Ideaal als je wilt streamen, gamen en downloaden op meerdere apparaten in de allerhoogste kwaliteit! En dat doen we allemaal steeds meer. Met Glasvezel ben je voorbereid op het dataverbuik van nu, maar ook op dat van de toekomst. Met wel 1.000Mb/s aan snelheid, komt je Jonaz verbinding nooit te kort!

De voordelen op een rij

Razendsnel internet

Internet over glasvezel is veel sneller dan over kabel en DSL. Met Glasvezel haal je gemakkelijk snelheden van 1.000Mb/s, waar DSL vaak al stopt bij 100Mb/s. Met glasvezel van Jonaz ontvang je altijd de maximale snelheid van wel 1.000Mb/s!

Symmetrie

Bij DSL -en kabelverbindingen ligt de upload snelheid vaak wel 10x lager dan de download snelheid. Het verzenden van bestanden gaat daarom veel langzamer dan het ontvangen. Bij glasvezel gaat up -en downloaden net zo razendsnel!

Stabiliteit

Glasvezelnetwerken zijn extra stabiel. Zo zorgt Jonaz er voor dat er altijd via 2 glasvezels data verstuurd kan worden. Is er een storing op vezel 1, dan neemt vezel 2 het over. Jij krijgt daarom vrijwel nooit te maken met een storing

Hoe stap ik over?

Overtuigd van glasvezel en wil je overstappen naar een glasvezelprovider? 

Goede keus! Overstappen naar glasvezel is eigenlijk heel simpel. Het begint allemaal met het uitvoeren van een postcodecheck. Daarmee kan je zelf achterhalen of glasvezel bij jou thuis beschikbaar is. De postcodecheck vind je hieronder. Is glasvezel bij jou beschikbaar, dan kan je direct een glasvezel verbinding aanvragen!

Kies jij voor glasvezel?