Glasvezel Internet | Betrouwbaar en Supersnel
Glasvezel internet

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een sterke draad met een binnenkern van een dunne glazen vezel. Glasvezel is een zeer goede geleider van licht, waardoor data betrouwbaar over verre afstanden kan worden verzonden. Het kan niet alleen gebruikt worden voor het leveren van internet, maar ook voor televisie en telefonie. Doordat glasvezel een relatief nieuwe technologie is, kunnen de diensten nog niet overal geleverd worden, simpelweg omdat deze nieuwe kabels nog niet in heel Nederland liggen.

Waarom moet ik overstappen op glasvezel?

Een mooie eigenschap van glasvezel is dat de snelheid waarmee je bestanden op internet kunt delen (bijvoorbeeld foto’s in een online album) gelijk is aan de snelheid waarmee je bestanden kunt downloaden. De snelheid is dus symmetrisch. Dat is handig als je veel deelt op sociale netwerken of als je afhankelijk bent van een snelle en stabiele internetverbinding.

Steeds meer toepassingen vereisen een hoge internetsnelheid. De behoefte naar een hogere snelheid zal alleen maar toenemen. Vooral streaming diensten, zoals de videodienst Netflix, zullen een hoge snelheid vereisen. HD-televisiekanalen, en in de toekomst ook 4K (Ultra HD), vereisen veel bandbreedte en het aanbod hiervan zal de komende jaren toenemen.

Hoe snel is glasvezel?

De snelheid die geleverd wordt via glasvezel is betrouwbaar en stabiel. Kabel- en DSL providers bieden vaak abonnementen aan waarbij ze een maximum snelheid aangeven. In werkelijkheid liggen de download- en upload snelheden van deze partijen heel veel lager. Dit komt doordat de snelheden van deze technologieën afhankelijk zijn van de afstand tot de wijkcentrales, en het aantal gebruikers dat op het netwerk actief is. De snelheden die met glasvezel bereikt worden zijn veel hoger en stabieler, waardoor aanbieders vaak een minimum snelheid aangeven.

Glasvezel is snel, héél snel. Jonaz levert een snelheid van meer dan 500Mbit/s en doet dit tegen een zeer voordelig tarief. 500Mbit/s is sneller dan internet via de kabel of de telefoonlijn. Als je niet weet hoe snel je huidige verbinding is, dan kun je deze gemakkelijk testen via speedtest.net!
Omdat glasvezeltechnologie zo stabiel is, kunnen ook meerdere apparaten binnen een huishouden gebruik maken van snel internet. Doordat steeds meer mensen mobiele apparaten, tablets en laptops gebruiken, is het steeds belangrijker dat huishoudens over snel internet beschikken.

Glasvezel aanbieders

Omdat er maar weinig kabelaanbieders zijn kan er vaak op een bepaald adres maar door één aanbieder een kabelverbinding geleverd worden. Dit leidt ertoe dat deze aanbieders gelijk de hoofdprijs vragen voor hun abonnementen. Er is immers toch geen andere aanbieder… Met glasvezel is dit anders, Jonaz is eerlijk over de prijs en wil niet dat je meer betaalt dan nodig.

In tegenstelling tot andere glasvezel aanbieders levert Jonaz haar diensten zeer voordelig. De snelheden die wij leveren via glasvezeltechnologie worden niet door andere aanbieders geleverd voor dezelfde prijs.

Snel op alle apparaten

Snel op al je apparaten

De dienstverlening van Jonaz over glasvezel gaat verder dan alleen razendsnel internet. Jonaz levert namelijk ook haarscherpe televisie en vast bellen via glasvezel! De glasvezel pakketten van Jonaz zijn met uiterste zorg samengesteld zodat je nooit teveel hoeft te betalen. Natuurlijk is het wel mogelijk om enkel internet via glasvezel te nemen.

Glasvezel dekking

Glasvezel van Jonaz is beschikbaar in onderstaande gemeenten:

 • Almere
 • Amersfoort
 • Soest
 • Baarn
 • Leusden
  • 2018

   In 2018 sluiten we de gemeenten Lelystad, Nijkerk, Veenendaal en Hilversum aan. Wij zullen de exacte data hier vermelden wanneer ze bekend zijn.

   2019

   Begin 2019 verwachten wij de gemeente Gooise Meren aan te sluiten.

   Glasvezel check

   Omdat nog niet alle huishoudens in Nederland aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk en ook de glasvezel dekkingskaarten niet altijd accuraat zijn, is het verstandig om altijd een glasvezel check uit te voeren. Momenteel zijn vooral in midden- en oost Nederland veel huishoudens aangesloten op het netwerk. Door de grote voordelen van glasvezel wordt op steeds meer plekken in Nederland glasvezel aangelegd. Door de glasvezel check te doen kun je te weten komen of wij onze glasvezel diensten ook op jouw adres leveren. Zijn wij nog niet actief in je dorp of stad? Laat dan je e-mailadres achter. Mocht Jonaz binnenkort haar diensten via glasvezel ook in jouw gebied leveren, dan laten wij het je direct weten!

   Bestellen

   Delen via: