Veelgestelde vragen

Een antwoord op jouw productvraag

Productvragen

Heb jij een vraag over de producten en diensten van Jonaz? Ben je benieuwd hoe deze precies werken? Met behulp van onze veelgestelde vragen vind je hopelijk een antwoord op jouw vraag!

Internet - Hoe snel is internet van Jonaz?

Het internet van Jonaz is standaard razendsnel. Elke verbinding heeft namelijk een snelheid van wel 1.000Mb/s! We geloven niet in lagere snelheden en dure pakketten, maar enkel het allersnelste internet voor de laagste prijs. Internet gebruiken we nu eenmaal het meest, dus daar leveren we zoveel mogelijk van. Wel zo logisch vinden wij!

Internet - Levert Jonaz ook een modem, en heeft dat modem WiFi?

Als je een abonnement bij Jonaz afneemt, hoef je nergens over na te denken. Je ontvangt van ons namelijk een modem wat beschikt over WiFi, welke we ook voor je komen installeren. Op dit modem kan je je eigen thuisnetwerk en apparaten aansluiten, en verbind je jouw thuisnetwerk met het publieke internet.

Ben je op zoek naar andere, of meer complexe, functies, dan kan je er ook voor kiezen om een eigen router (in combinatie met het Jonaz modem) of een eigen modem in te zetten. Meer informatie hierover vind je hier.

Internet - Is 1.000Mb/s voor €39,95 niet erg goedkoop? Wordt dit in de toekomst nog verhoogd?

Dat klopt, 1.000Mb/s voor €39,95 is erg goedkoop. Toch gaan we dat in de toekomst niet verhogen. Bij Jonaz hebben we er namelijk voor gekozen om alleen te leveren waar mensen écht op zitten te wachten. Zo leveren we geen uitgebreide tv-pakketten of aanvullende diensten die je abonnementskosten alleen maar verhogen, maar kiezen we ervoor puur te leveren wat je ook echt gebruikt. Zo houden we de kosten, en daarmee jouw tarieven, laag. Nu, én in de toekomst!

Televisie - Hoe werkt televisie bij Jonaz?

Als je TV gaat kijken bij Jonaz, dan komt het signaal via de glasvezelkabel bij jou thuis aan. Op het modem wat we bij je komen installeren wordt dit signaal opgesplitst in een internet-signaal en een TV-signaal. Het internet-signaal kan je door middel van WiFi en internetkabels naar jouw apparaten, gebruiken. Het tv-signaal breng je door middel van een COAX kabel van het modem naar jouw TV.

Het is bij Jonaz mogelijk om analoog en/of digitaal TV te kijken. Wil je alleen analoog TV kijken, dan verbind je simpelweg het modem met je TV. Wil je ook digitaal kijken dan ontvang je van ons een smartcard. Deze smartcard kan je middels een CI+ module of settopbox gebruiken om op jouw TV de digitale zenders te decoderen en te bekijken.

In het bestand Jonaz Televisie aansluiten vind je in meer detail informatie over de verschillende manieren van aansluiten en TV kijken bij Jonaz.

Televisie - Levert Jonaz IP-TV?

Jonaz levert het TV-signaal op basis van COAX/DVB-C. Vooralsnog leveren wij geen IP-TV.

Televisie - In welke kwaliteit kan ik TV kijken bij Jonaz?

Jonaz levert zowel analoge, digitale als HD-zenders. De kwaliteit van TV wordt in belangrijke mate bepaald door de bitrate van het TV-signaal. Jonaz krijgt het TV-signaal direct van de omroepen en geeft deze ongewijzigd door. Dit betekent dat de bitrate niet wordt aangepast (in technische termen: er wordt niet getranscodeerd). Hierdoor is het HD TV signaal van Jonaz van de best mogelijke kwaliteit.

Televisie - Kan ik op meerdere apparaten TV kijken?

Het is zeker mogelijk om op verschillende apparaten TV te kijken. Belangrijk hierin is wel dat je elke TV voorziet van een CI+ module of settopbox, en deze uitrust met een smartcard, als je hier ook digitale TV op wilt kijken. Je kan maximaal 5 smartcards bij ons aanvragen, en dus maximaal op 5 TV’s tegelijk digitale TV kijken.

Televisie - Welke set-topbox of CI+ module kan ik gebruiken voor TV van Jonaz?

Om digitale TV via Jonaz te kunnen kijken dien je gebruik te maken van een Irdeto gecertificeerde settopbox of CI+ module, en deze uit te rusten met een Jonaz smartcard. Het TV-signaal van Jonaz is op eenzelfde manier versleuteld als het TV-signaal van Ziggo. Mocht je dus al een CI+ module of settopbox hebben die hiermee werkt, dan kan je deze gewoon blijven gebruiken.

Televisie - Welke zenders kan ik allemaal bekijken bij Jonaz?

Een overzicht van alle TV -en radiozenders vind je hier: Zenderoverzicht

Telefonie - Hoe werk telefonie bij Jonaz?

Als je ook wilt bellen bij Jonaz, dan kan dat zeker. Je sluit in dat geval een “voordelig bellen” of een “onbeperkt bellen” abonnement af als aanvulling op jouw internetabonnement. Met het voordelig bellen abonnement bel je altijd voordelig en betaal je per gesprek. Met het onbeperkt bellen abonnement bel je gratis naar alle Nederlandse vaste -en mobiele nummers. Als je naar servicenummers (0900, 0906, 0909, etc…) belt, dan worden wél de geldende tarieven van deze nummers in rekening gebracht. Je belt dan dus niet gratis.

Telefonie - Wat kost bellen bij Jonaz?

Met het onbeperkt bellen abonnement betaal je maandelijks een vast bedrag (€9,95) en bel je gratis naar alle Nederlandse vaste -en mobiele nummers. Met het voordelig bellen abonnement betaal je €0,05 per gesprek en €0,07 per minuut.

Telefonie - Internationale tarieven

Bel je ook naar het buitenland, dan betaal je een tarief afhankelijk van de locatie waar je naar belt. Een overzicht van onze tarieven vind je hier: Telefonie tarieven buitenland

Nog geen antwoord?

Hebben de veelgestelde vragen jouw vraag niet beantwoord, of heb je nog andere vragen? Dan helpen we je natuurlijk graag verder! Bekijk ook onze andere veelgestelde vragen of bezoek onze storingspagina als je momenteel een storing ervaart.

Staat je vraag er niet tussen?