Provider

Een provider is tegenwoordig een van de belangrijkste dienstenleverancier van een huishouden. Hoewel het een onderdeel van de vaste kosten is, weten mensen vaak niet eens wie hun provider is. Laat staan dat ze zich verdiepen in de verschillende providers, het aanbod en het voordeel dat deze providers wellicht te bieden hebben.

Wat is een provider

Wat is een provider nu eigenlijk? Een provider is de Engelse benaming voor het woord ‘aanbieder’. Hoewel met provider vroeger eigenlijk een Internet Service Provider (ISP) werd bedoeld, is het tegenwoordig zo dat een provider veel meer te bieden heeft. Bijna alle providers bieden tegenwoordig internet, televisie en telefonie aan.

Welke providers zijn er

Er zijn veel regionale partijen sinds de komst van glasvezel. Naast glasvezel providers zijn er ook aanbieders die van oudere technologieën, zoals kabel en ADSL, gebruik maken. Welke providers er zijn kan dus verschillen per regio. Jonaz levert bijvoorbeeld in de omgeving van Amersfoort en Almere.

Welke provider op mijn adres

Welke providers op jouw adres leveren hangt af van de beschikbaarheid van glasvezel. Als je in een gebied woont dat aangesloten is aan het glasvezelnetwerk, dan kun je vaak profiteren van voordelige providers. Zo zijn de diensten van provider Jonaz beschikbaar in de omgeving van Almere en Amersfoort. Door een postcodecheck uit te voeren kun je kijken of de diensten ook bij jou beschikbaar zijn.