Glasvezel internet snelheid

De snelheid van glasvezel internet is een van de bekendste voordelen. Natuurlijk is dat heel fijn, wie wil dat nou niet. Glasvezel heeft echter ook andere voordelen, zoals stabiliteit. Wij leggen het je graag nader uit.

Internet Snelheid

Zoals we hierboven al genoemd hadden, is de snelheid van glasvezel internet het bekendste voordeel. Glasvezel internet snelheid is namelijk veel sneller dan alternatieven. Waar de kabel en ADSl snelheden tot maximaal 400Mbit/s halen, kan glasvezel tot wel 1Gbit/s gaan. Bij Jonaz wordt de snelheid niet gelimiteerd. Zo kunnen abonnees van Jonaz snelheden tot wel 1000Mbit/s halen. Veel mensen kiezen glasvezel puur voor de snelheid. Zo kun je in slechts een paar seconden filmpjes up- en downloaden.

Symmetrie

Een ander voordeel dat vaak genoemd wordt is dat glasvezel internet snelheid symmetrisch is. Aanbieders die geen gebruik maken van glasvezel bieden vaak een uploadsnelheid die veel lager ligt dan de downloadsnelheid. Dit houdt in dat je bestanden minder snel kunt delen op het internet. Zo gaat het delen van media, zals een YouTube-filmpje of foto’s op Facebook, veel langzamer. Als je snel bestanden wilt delen, dan is glasvezel natuurlijk fantastisch.

Stabiliteit

Glasvezel internet snelheid is ook stabiel. Doordat netwerken redundant worden aangelegd komt het bijna nooit voor dat er grote storingen plaatsvinden. Zo sluit Jonaz gebieden alleen aan als er via twee glasvezels data verzonden kan worden. Hierdoor kunnen abonnees altijd genieten van stabiliteit en storingvrij glasvezel internet.

  • 1 Postcodecheck
    2 Pakket samenstellen
    3 Gegevens
    4 Bestelling afronden
  • Vul je postcode en huisnummer in om te zien of Jonaz bij jou beschikbaar is.

  • Vul je postcode en huisnummer in om te zien of Jonaz bij jou beschikbaar is.

  • Vul je e-mailadres in zodat we je op de hoogte kunnen houden wanneer Jonaz bij jou beschikbaar is.