Welke internet provider

Om te bepalen of Jonaz een goede keuze voor jou is, is het natuurlijk belangrijk om te weten welke internet provider je nu hebt en hoe je een provider kunt kiezen. Vaak kunnen mensen maandelijks besparen op deze vaste kosten.

Welke internet provider heb ik?

Wie is mijn provider? Dat is een moeilijke vraag als je nooit hebt nagedacht over een overstap. Veel mensen staan er dan ook niet bij stil dat ze maandelijks vaste kosten kunnen besparen door een overstap te maken. Je kunt gemakkelijk zien wie jouw provider is via whatismyipaddress.com. Deze website kijkt naar je IP-adres (je adres op het internet) en zoekt dan uit bij welke provider het hoort.

Provider kiezen

Nadat je te weten bent gekomen wie je huidige provider is, als je dit nog niet wist, kun je kijken welke provider het best bij je past. Vaak is glasvezel de betere optie als dit op jouw adres beschikbaar is. Met een postcodecheck kun je achterhalen of Jonaz bij jou beschikbaar is. Een provider kiezen kan soms even duren, omdat je de prijzen en het aanbod moet vergelijken. Daarna is een overstap naar Jonaz zo geregeld.
Er zijn veel verschillende internet providers in Nederland. Maar elke regio heeft eigen lokale en regionale providers. Het is daarom nooit verstandig om providers in Nederland te zoeken als er in jouw regio voordeligere alternatieven beschikbaar zijn.

Providers Nederland

Er zijn maar een aantal grote providers in Nederland. De meest bekende zijn natuurlijk Ziggo en KPN. Maar vaak zijn de prijzen bij grote partijen te hoog. Als er weinig alternatieven zijn kunnen partijen namelijk zelf hoge abonnementskosten hanteren. Gelukkig zijn er in gebieden met glasvezel meer providers.

Internet providers vergelijken

Hoe kun je internet providers vergelijken? Veel mensen gebruik hier vergelijkingswebsites voor. Maar dit is niet altijd handig, omdat regionale providers hier niet toegevoegd worden. Dit komt doordat het vaak veel kosten met zich meebrengt om nieuwe partijen toe te voegen aan een website. Een partij die wél alle providers vergelijkt is Reggefiber. Op deze website kun je de pakketten van alle grote én kleinere providers vergelijken.